Zet erfgoed op de agenda van jouw gemeente via Jij Kiest

Erfgoedvoorstel van Philippe Burin op Jij Kiest

Philippe Burin is zonder het – tot nu toe – te weten ook een erfgoedheld. Hij stelt via het online platform Jij Kiest voor om  het kunstpatrimonium van Sint-Truiden te conserveren en restaureren. Ook vindt hij het belangrijk dat de vele historische gebouwen in de stad niet verloren gaan. Zijn voorstel kreeg ondertussen al steun van drie anderen. Met andere woorden: drie mensen deelden de mening van Philippe! Je kan zijn voorstel hier bekijken. Steun jij zijn voorstel ook?

Jij Kiest

Jij Kiest is een online platform van de VRT waarop jij kan aangeven wat jij wil veranderen in jouw gemeente. Op 14 oktober zijn het gemeenteraadsverkiezingen en Jij Kiest is de perfecte opwarmer daarvoor. Het platform draait de rollen om. Je kan zelf een voorstel doen en anderen kunnen jouw voorstel digitaal steunen door een duimpje omhoog te geven.

Jij Kiest is er voor iedereen die een verschil wil maken in zijn of haar gemeente en zo mee de agenda van de gemeente wil bepalen. Het zijn immers niet de politici of de media die moeten bepalen waarover de lokale verkiezingen gaan, maar wel de burgers zelf. Wil jij erfgoed hoger op de agenda zetten van jouw gemeente? Doe dan een voorstel via Jij Kiest.

 

Erfgoed hoger op de gemeentelijke agenda zetten? Doe zelf een voorstel!

Dit filmpje toont heel eenvoudig hoe je met het platform aan de slag kan gaan:

Er is geen specifiek thema rond erfgoed, maar je kan je erfgoedvoorstellen uploaden onder verschillende andere thema’s.

 

Meer info over beschermd erfgoed